Advies, planning, ruling en regularisatie

Elke zakelijke en persoonlijke beslissing heeft fiscale repercussies. Mythra helpt u deze fiscale gevolgen te identificeren en te optimaliseren, zodat u zich kan concentreren op waar u goed in bent.

Contact

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst, neem gerust contact met ons op.

Contacteer ons

Advies

Mythra verleent advies bij het maken van uw zakelijke en persoonlijke beslissingen in het algemeen, zoals de opstart van een eigen zaak, belangrijke investeringen, een bedrijfsreorganisatie, het aantrekken en behouden van personeel, vermogensplanning, een echtscheiding of een verhuis naar het buitenland. Mythra staat u bij van eerste advies tot second opinion.

Planning

Mythra optimaliseert uw fiscale situatie door gebruik te maken van de talrijke fiscale incentives die België kent. Zo assisteren wij onder meer bij de opmaak van aandelenoptieplannen, bij het gebruik van de aftrek voor innovatie-inkomsten, bij het rationaliseren van vergoedingen aan uw personeel (telewerk, cafetariaplan, bedrijfswagens of fietsvergoedingen etc.), bij het inroepen van vrijstellingen inzake BTW en onroerende voorheffing, de toepassing van het gunststelsel inzake registratie- en successierechten voor de overdracht van familiale ondernemingen en familiale vennootschappen en de fiscaliteit van vergoedingen voor auteursrechten.

Ruling

Wij nemen voor u ook deel aan onderhandelingen of bemiddelingssessies, kijken contracten na of stellen die zelf voor u op. Wij vragen ook geregeld rulings aan voor de Dienst voor Voorafgaande Beslissingen. Bij deze dienst kan u terecht om de fiscale gevolgen van uw project of persoonlijke situatie voorafgaandelijk te bespreken. De uiteindelijke uitkomst – de ruling – bindt de fiscale administratie. Zo bent u zeker wat de fiscale gevolgen van uw project zullen zijn en komt u later niet voor onaangename verrassingen te staan.

Fiscale regularisatie

Sinds 1 augustus 2016 is het opnieuw mogelijk om een fiscale regularisatie aan te vragen bij het Contactpunt voor Regularisaties. Sinds 2017 is het eveneens mogelijk om de erfbelasting (successierechten) te regulariseren via de Vlaamse Belastingdienst. Mythra assisteert bij de regularisatie van onder meer (buitenlandse) vermogens, buitenlandse structuren of offshore constructies.

Seminaries en opleidingen

Ook voor de opleiding van uw personeel of voor de organisatie van seminaries kunt u een beroep doen op Mythra. Onze advocaten hebben een ruime ervaring in het geven van seminaries en opleidingen over diverse topics inzake fiscaliteit, zoals de fiscale visitatie, de ficheverplichting of de fiscaliteit in de social profit- of vastgoedsector. Verschillende van onze advocaten zijn ook (gast)docent in het hoger onderwijs.

Contact

Indien u vragen heeft of meer informatie wenst, neem gerust contact met ons op.

Contacteer ons