Laura Van Lembergen

Advocaat-medewerker

Direct+32 53 89 35 61

E-maillaura@mythra.be

Bio

Laura Van Lembergen is advocaat-medewerker bij Mythra fiscale advocaten. Zij staat Belgische en buitenlandse particulieren en ondernemingen bij met betrekking tot alle aspecten van de fiscaliteit en dit zowel op het vlak van adviesverlening als procedure. Zij heeft een bijzondere belangstelling voor indirecte belastingen.

In 2017 behaalde Laura haar master rechten aan de Universiteit Gent. Tijdens deze master heeft zij haar passie ontwikkeld voor de fiscaliteit. Gelet op haar voorkeur voor indirecte belastingen opteerde zij voor de ‘Neutraliteit bij de navordering van BTW’ als onderwerp voor haar masterproef.

Dit bracht haar dan ook naar het fiscale advocatenkantoor Mythra waar zij enorm gemotiveerd haar passie verder ontwikkelt en in de praktijk omzet.

Na haar studie specialiseerde Laura zich nog bijkomend in het fiscaal recht aan de Fiscale Hogeschool Brussel, waar zij de opleiding ‘postgraduaat in de fiscale wetenschappen en fiscale praktijk’ volgde. Naast de theoretische aspecten, vormde deze aanvullende opleiding eveneens een zeer praktijkgerichte leerschool.

Als ex-basketbalspeelster op hoog niveau, kan Laura nog steeds genieten van een goede avondsessie joggen. Naast haar interesse in architectuur en fotografie maakt zij graag tijd voor haar vrienden met een goed glas wijn.

Professionele ervaring & lidmaatschap
  • Advocaat Balie Dendermonde (oktober 2017 – 2019)
    • Advocaat Mythra Advocaten
Opleiding
  • Postgraduaat in fiscaal recht en fiscale praktijk, Fiscale Hogeschool Brussel (2017 – heden)
  • Master in de rechten, Universiteit Gent (2017)
  • Economie – moderne talen, Heilige Maagdcollege, Dendermonde (2011)
Publicaties

2017

  • Van Lembergen, L., Neutraliteit bij de navordering van BTW, Thesis Law University Ghent, 2017